Vagablonde

Vagablonde

Szavannák, fekete nők...

2020. augusztus 12. - Vagablonde

"Egy fekete nőt választott alelnökjelöltjének Joe Biden", zengi a címzetes, egyáltalán nem rasszista szalagcím.

Sokan pedzegették már, hogy Biden meglehetősen látványos fizikai és szellemi leépülése miatt az alelnökök szerepe valószínűleg felértékelődik. Erre még az "elfogulatlan" index is utal, miszerint "nincs túl jó formában", és ki tudja: alelnök jelöltből könnyen elnök jelölt lehet. Bizony, Biden nincs a helyzet magaslatán. Viszont, a fekete nő (akinek egyébként neve is van, Kamala Harris) igazi, fekete öves politikusnak tűnik, a legsötétebb fajtából. Kár, hogy még a megmérettetésig sem jutott el az elnökjelöltségi harcban, miközben lerasszistázta (immár) kedvenc elnökjelöltjét, és úgy tűnik, meglehetősen csúnya vádak miatt kellett visszalépnie. Lásd pl. itt

De még érdekesebb az utolsó bekezdés:
"A lehető legkompromisszumosabb jelölt

Biden már kampánya során deklarálta, hogy női alelnökjelöltet fog választani, és az etnikailag egyre színesebb Demokrata Párton belül erős nyomás nehezedett rá, hogy jelöltje legyen fekete is. Mivel a kiválasztásnál az elnökjelöltnek és stábjának több fontos (és sokszor egymást kizáró) szempontot kellett mérlegelnie, a folyamat az előzetesen bejelentettnél több mint egy héttel tovább tartott."

Kell-e ehhez egyáltalán komment? Nehéz megérteni ezt a fajta tudathasadást, amikor az antirasszizmus, nemi egyenlőség jegyében a LEGELSŐ szempont a jelölt neme és bőrszíne. 

Nem a tudása, intelligenciája, tapasztalata, empátiája, tehetsége. Nem. Legyen nő. Legyen fekete. Aztán ebből a faji és nemi alapon leszűkítettt csoportból majd válogatunk.

Ez aztán a kompromisszum. A JELÖLT. 

Murica.

Röhej. 

https://index.hu/kulfold/2020/08/11/joe_biden_amerikai_elnokvalasztas_kamala_harris/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://vagablonde.blog.hu/api/trackback/id/tr4316132392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása