Vagablonde

Vagablonde

Relatív

2020. június 12. - Vagablonde

Két remek kis relativizálós cikket is olvashattunk ma reggel az indexen: az egyik "Könnyű dolguk van a közéleti szélhámosoknak", a másik pedig "Nem ettől a játéktól lesz a gyerek kommunista" címmel próbálja menteni a menthetetlent. Kezdjük az utóbbival. Bár a cikk hosszan igyekszik elbagatelizálni, mintegy gag-ként eladni a játékmenetet, miszerint (ha jól értettem) a kommunista internacionálé nevében kell rendőröket agyonverni, még az "unalmas" és "játszhatlan" is elhangzik valamilyen fomában. Természetesen a cikk kiemeli: ettől a játéktól valószínűleg nem fog senki a kommunizmus eszméjével szimpatizálni. Igazából nem is érdemes sok szót vesztegetni erre a gondolatkísérletre, elég talán, ha elképzelünk egy játékot, ahol mondjuk zsidókat/négereket/buzikat (tetszőleges kisebbséget) kell machetével irtani, izgalmas, változatos pályákon. Vajon megjelenhetne az indexen a "Nem ettől a játéktól lesz a gyerek rasszista"? Ugye, hogy ugye? 

Csak lazán kapcsolódik a két írás, de a Németh Athina és az mszp botrányáról szóló szösszenet, Dezső András tollából is hasonlóval próbálkozik, mondván, "megtévesztett" hírszerkesztők eddig is voltak, sőt, előfordulhat, hogy kamu történetekkel próbáltak manipulálni (és most kapaszkodjunk meg): mindkét oldalon. Igaz, a "legerősebb" példa a jobboldalról egy Svédországból hazatelepülő nő kritikus megnyilatkozásai voltak. Róla sem tudtak mást kideríteni az indexes oknyomozók, minhogy rágalmazásért már volt büntetve. De hogy ne élt volna Svédországban, és ne tapasztalt volna problémákat, azt azért nem. Illetve még Vona lebuzizását is ide kell(ene) valahogy érteni, de ez sem akkor, sem most nem teljesen világos, kinek az érdeke volt és Terry Black mire emlékezett. A többi példa a baloldalról jött, de tulajdonképpen nem is ezzel van a legnagyobb baj. Az egész ügyet Dezső megpróbálja valamiféle félresikerült kampányfogásnak beállítani. Viszont az elhíresült Athina sztori egy járványhelyzet kellős közepén történt, történik, ami nem csak a "félretájékoztatás", vagy "bemocskolás" kategóriákat elégíti ki, hanem kőkemény rémhírterjesztés és pánikkeltés, teljesen tudatosan, mentőszolgálatos vágóképekkel manipulálva. Ha a Korózs-Németh duó nem lenne ilyen élemedett, megkockáztatom, még akár gyerekcsínynek is megpróbálnák eladni az ügyet az indexnél.

De nem akarok ötleteke adni...

A bejegyzés trackback címe:

https://vagablonde.blog.hu/api/trackback/id/tr6515806896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása